"Én 14 gyereket szeretnék! 8 lányt és 7 fiút."
Carmen Callaway


2012. július 11., szerda

Az álom - játékösszefoglaló bejegyzés [+18 yaoi tartalom]

Az alapkoncepció akkor vetült fel, mikor Mikuo adatlapját írtam, és utána Dóri elolvasta, és teljesen meghökkent, mikor azt olvasta, hogy Mikuo még mindig odaadná magát Kaito-nak, ha alkalma nyílna rá. Ez valamennyire mindkettőnket megijesztett, így boncolgatni kezdtük a témát. Állítottam, hogy ez csak feltételes, pl. ha Kao meghalna, és a senpai szétmenne Lennel, akkor esetleg egy erotikus vigaszra lehet számítani a részéről. Ezt a témát boncolgatni kezdtük. Mikuo 14 éves kora óta rendíthetetlenül szeremles Kaito-ba, de a férfi a gimnáziumban Izayával járt, a fiú halála után pedig egy darabig senkivel, majd a menedékhelyen összejött Lennel. Úgyhogy sem most, sem a jövőben nincs esély rá, hogy Kaito Mikuo-é legyen. ha még össze is vesznek Lennel, az nem tud akkora mértékű vita lenni, hogy emiatt szakítsanak. A másik oldalon meg ott van Kao, akit minden mozdulatával, minden gesztusával szeret. Ha a valóságban kettejük románcát és ágyba bújását megengedjük, az mindent tönkre tenne. Kaito és Len szakítanának, ahogy Kao és Mikuo is. Ez sem nekünk, sem nekik nem érné meg, viszont Kaito és Mikuo gondolata izgatott minket annyira, hogy useri közbeavatkozással beiktassunk egy álmot, ahol mindez kipróbálásra kerülhet. Úgyhogy Mikuo egy nap hazaért, és rögtön fel is borult a kanapén. Álmában átugrik Kaito-senpaihoz némi sörrel, de az épp a menedékhelyre tart dolgozni, így a fiú elkíséri. A tanáriban iszogatni, nosztalgiázni kezdenek, és mikor már mindketten épp elég tompák, Mikuo akcióba lendül egy csókkal. Kaito először le akarja állítani, de épp eléggé részeg ahhoz, hogy végül ne tegye. Mikuo nekilát a ruhák arányainak csökkentésének, ami nem megy éppen döcögősen, Kaito nehezen adja be a derekát, de végül, mikor mindketten meztelenek már, és kellően izgalomban vannak, kiteljesedik az álombéli szerelem. Mikuo boldog, Kaito jól érzi magát, a helyzet jobb nem is lehetne. Csak azzal nem számolnak, hogy Len, aki eközben végzett a munkával a menedékhelyen jár. Szerette volna meglepni szerelmét munka közben egy kis csemegével [egyébként vaciláltam, hogy mit ejtsek a földre, de mivel nem otthon vannak, a bevásárlószatyor és tartalma kilőve,  a gitárt törékeny, így maradt a bento], de erre a jelenetre ő sem számít:


A bento így végzi:


A szerelmeskedésnek itt vége szakad. Len teljesen lesokkolva áll az események előtt, Kaito szintén nem számított az érkezőre, Mikuo morog. Végül Len elmenekül a helyszínről, de a kapuban összefut a legjobb barátjával, Kao-val. Majdnem fel is löki, ahogy elrohan mellette. Sír.


Kao utána ered, hiszen mi mást is tehetne egy legjobb barát? Nagynehezen beéri, és magához szorítja a zokogó, szőke fiút. Faggatja, hogy mi a baj, de Len nem akarja elmondani. Ha elmondaná, azt is el kéne mondania, hogy a szeretett senpai-ját kivel látta együtt, az pedig annak a szívét is összetörné, akit a legjobb barátjaként szeret. Aztán végül meggyőzi magát azzal, hogy Kao is elmondaná neki, ha tudna valami olyat a szerelméről, amit ő nem, úgyhogy rászánja magát.

" Shibuya Kaoru: Hagyd csak, ne emészd magad ezzel... Te jobb vagy, mint ő -a hátát cirógatja, jó neki az aszfalton ülve.

Kagamine Len: Nem, Kao, ez...ez fontos! az, akit láttam, az...! - egy arra száguldó tranzit elnyomja a mondat végét, de a fiú elég közel ül hozzá, így is tisztán hallhatja, ahogy kimondja a párja nevét"

Szóval Kao így tudja meg az igazságot, és ezek után az a legfurcsább, hogy mosolyog. Len már tudja, hogy ez sosem jelent jót Kao-nál, így aztán együtt mennek haza. Rettenetesen sajnálja a fiút, amiért pont tőle kellett megtudnia mindezt. Hosszan beszélgetnek a kapualjban, és megbeszélik, hogy értesítik egymást, ha történik valami. Innen 2 szálra szakad a játék.

1. Kaito hazaért még Len előtt. Szörnyen érzi magát azért, amit azzal tett, akit a legjobban szeret, és legszívesebben létezni is megszűnne. Len hazaér, ami eleve meglepi a férfit, de az, hogy "tadaima"-val köszön, teljesen összezavarja. Szabadkozni kezd, bocsánatot kér, Len pedig különösebben nem haragszik rá. Jó, szomorú és fájt neki, hogy látnia kellett, de túl sok mindent megélt ezzel a férfival ahhoz, hogy ezek után szakítsanak. Hosszú és drámai békülésnek lehetünk tanúi, mindketten sírnak, és a másikat próbálják lenyugtatni. A békülés vége egy keserédes, bizalomvisszaállító csók.


2. Mikuo is Kao előtt ér haza. Kao, amint megérkezik, nem kérdez, nem mond semmit, próbál úgy tenni, mintha mi sem történt volna. Mikuo megelégeli, és a kanapéra invitálja a fiút. Elmondja neki, hogy sokat ivott, és hogy az egész, amit Lentől valószínűleg már tud, nem volt eltervezve, csak megtörtént. Kao erre azt mondja, nem kell magyarázkodnia, és ezt Mikuo nem érti. Ha ne magyarázkodjon, akkor mégis mit vár tőle a fiú.
"Használj továbbra is. jelenleg nem látom más értelmét az életemnek ^^"
Ez megijeszti Mikuo-t. Hirtelen rádöbben, mekkora fájdalmat is okozott ennek a fiúnak, akit állítólag szeret teljes szívéből, és hogy mennyire olyan lett, mint az az undok Toura [Kao előző szerelme], aki csak kihasználta a fiút. Mikuo arról bizonygatja Kao-t, hogy szereti, de ő könnyen visszavág azzal, hogy a maga módján Toura is szerette, és a nevelőszülei is szerették, mégsem kellett egyiküknek sem, és valamit biztosan rosszul csinált, ha nem tudta mellette elfelejteni Kaito-t. Mikuo erre a lehető legrosszabb választ adja. Próbálja elmagyarázni Kao-nak, hogy a senpai különleges a számára, amitől kiborul a pohár Kaonál. Leráncigálja magáról a nadrágláncait, nyakpántját és karpántjait, széttúrja a haját, gyakorlatilag levetkőzi azt, aki eddig volt, és zokogásban tör ki. Mikuo megsajnálja, de mikor meg akarja érinteni, a fiú bemenekül a fürdőbe. Jóval később jön csak ki. Bejelenti, hogy egy időre elmegy valahová, még ő sem tudja, hová, és arról faggatja Mikuo-t, hogy hogy tud ilyen eszméletlenül nyugodt maradni. Talán neki nem fáj az, amit vele tett? Mikuo szabadkozik. A Kaito iránt érzett bonyolult szerelméről beszél, és arról, hogy megbánta, amit tett, mert semmi nem ér annyit, hogy Kao-t sírni lássa miatta. Mindent megtenne, hogy a fiú ne menjen el, hanem vele maradjon. Kaonak ennyi nem elég. Azt bizonygatja, hogy talán az ő kapcsolatuk erre volt hivatott. Megmentették egymást annak idején, szép volt és jó volt, de ha a fiú boldogtalan, akkor nyugodtan tovább állhat. Ez teljesen felzaklatja Mikuo-t, akiből [végre] ömleni kezdenek a szavak.

"De én szeretlek! Életem egy zűrös szakaszát segítettél átvészelni! Az már a saját önzőségem, hogy ennek az időszaknak nem tudtam kiirtani az írmagját. De talán...nem is próbáltam eléggé. Kényelmes volt így. De ezentúl nem így lesz!"

Ez meggyőzi Kao-t, aki tejesen megtörten Mikuo mellkasára borul. Arról kérdezi a fiút, hogy sikerült-e "kiszeretnie" Kaito-ból, amire Mikuo igenlő választ ad.

Az álomnak ezzel vége. Mikuo úgy ébred föl, mintha kötelező lenne. Kipattannak a szemei, és ahogy felül, 2 dologra lesz figyelmes. Az egyik, hogy sír, a másik pedig az, hogy Kao ott fekszik mellette, és a pólóját markolja. Valószínűleg megérezte, hogy a szerelme nyugtalan álmot lát, és bevackolt mellé.
Kaito is erre a rossz álomra ébred, és eléggé zaklatott, ám egy kissé megnyugtatja, hogy Len ott alszik mellette békésen, semmit sem sejtve erről az álomról.


A történet tanulsága: A szerelem mindent legyőz. Klisé, de így van. Ha igazán szeretsz valakit, képes vagy akkor is szeretni, ha éppen tőrt döf a szívedbe. De hé, ki mondta, hogy szeretni könnyű? ^^

Saca.

U.I.: Ez az összefoglaló az én szemszögemből mutatja be a játékot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése